Hej!

Jag heter Ulrika Ekelund och arbetar som kroppsterapeut inom massageterapi, kraniosakralterapi och öronakupunktur med mera och brinner för att hjälpa kroppen att hitta sätt för att läka sig själv. Hälsa och träning har alltid legat mig varmt om hjärtat och kopplingen mellan det fysiska och det emotionella är av stort intresse för mig.

Till mig kommer både de som behöver en kortare behandlingsperiod och de som är i behov av en längre behandlingsplan. Den kortare behandlingsperioden kan gälla för personer som drabbats av idrottsskador, olika typer av låsningar eller andra mekaniska bekymmer som tennisarmbåge eller nackspärr.

En långsiktig behandlingsplan är för dem som kan ha gått med besvär och smärta en längre tid utan att ha fått rätt hjälp, och då går vi tillsammans igenom symptom och historik för att få en förståelse för var problemet kan ligga och vilka behandlingsformer som kan vara rätt för just den personen. Det bästa resultatet uppnås genom att kombinera olika tekniker som främjar kroppens självläkande process. Jag jobbar holistiskt, det vill säga att helheten – där det fysiska och det emotionella möts – är i fokus.

1999 utbildade jag mig till massageterapeut och blev klar som kraniosakralterapeut 2003. Kraniosakralterapin är fascinerande och det finns otroligt mycket att lära sig om de olika metoder och tekniker som finns för att förbättra kroppens samspel mellan muskler och nerver. Önskan om att fördjupa mig i läran om den spännande människokroppen har lett till fortsatta studier inom biodynamisk kraniosakralbehandling samt akupunktur, och jag fortsätter studera vidare inom kinesisk medicin och dess olika tekniker.

Jag är medlem i KranioSakrala Terapeutförbundet och Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Mina utbildningar:

  • Diplomerad Massageterapeut – Axelssons Institut
  • Diplomerad KranioSakralterapeut – Tranbergs Institut
  • Basmedicin 70 högskolepoäng
  • Fristående kurser inom Biodynamiska KranioSakralterapi – Michael Shea/Michael Kern
  • Utbildad inom öronakupunktur enligt NADA-modellen (National Acupuncture Detoxification Association) samt 100-punkters utökad öronakupunktur – Kajsa Landgren/Stina Norbye
  • Utbildad inom Dry needling – Lii Schacht Napsport Clinic